Uzenářská vepřová plec

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůPárky jemné
    • 2lžíceKečup
    • 1kusCibule
    • 500gramůVepřová plec
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1šálekSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžíceOlej stolní
    • 20gramůSlanina vepřová
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
570 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou plec lehce naklepeme, protkneme polovinou párku, osolíme a necháme chvíli odležet.
  • 2
    Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na oleji, vyjmeme ji, na tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli. Shrneme ji stranou, vložíme maso, krátce opečeme po všech stranách, opepříme a posypeme paprikou. Podlijeme trochou vody a dusíme. Během dušení maso obracíme a podléváme vodou.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme kečup, smetanu rozkvedlanou s moukou a za stálého míchání povaříme. Přidáme rozškvařenou slaninu, naporcované maso, zbylý párek, rozkrájený na kolečka, vše krátce prohřejeme.
  • 4
    Podáváme s rýží nebo s houskovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.