Uzenářská vepřová plec
80 min.
Ingredience
- 100gramůPárky jemné
- 2lžíceKečup
- 1kusCibule
- 500gramůVepřová plec
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej stolní
- 20gramůSlanina vepřová
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
570 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou plec lehce naklepeme, protkneme polovinou párku, osolíme a necháme chvíli odležet.
- 2Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na oleji, vyjmeme ji, na tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli. Shrneme ji stranou, vložíme maso, krátce opečeme po všech stranách, opepříme a posypeme paprikou. Podlijeme trochou vody a dusíme. Během dušení maso obracíme a podléváme vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme kečup, smetanu rozkvedlanou s moukou a za stálého míchání povaříme. Přidáme rozškvařenou slaninu, naporcované maso, zbylý párek, rozkrájený na kolečka, vše krátce prohřejeme.
- 4Podáváme s rýží nebo s houskovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.