Uzené krůtí rolky s chřestem
70 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 50gramůChřest zelený
- 2litryVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 500gramůOmáčka na zapékání sýrová
- 500mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyPažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 250gramůPrsa krůtí uzená
- 0,2lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme a vaříme v osolené vodě s kostkou cukru.
- 2Chřest bílý a zelený vaříme každý zvlášť. Bílý vaříme 15 minut a zelený 10 minut. Po uvaření necháme chřest okapat a nakrájíme jej na kousky. Obsah sáčků s hotovou Niva omáčkou vmícháme do mléka, rozmícháme dohladka a vaříme 5 minut, po této době vsypeme do omáčky část sekané pažitky.
- 3Uzená krůtí prsa nakrájíme na plátky, na které rozdělíme okapaný bílý chřest a zabalíme do tvaru rolek. Vzniklé rolky narovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, kterou jsme vysypali strouhankou, aby se pokrm nepřipekl. Zapékáme v troubě předehřáté na 200°C posypané zeleným chřestem asi 15 minut dozlatova.
- 4Hotový pokrm přelijeme Niva omáčkou a posypeme zbytkem nasekané pažitky.
- 5Rolky podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.