Uzené kuře s hráškovou kaší
45 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí maso uzené
- 750gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyOkurky nakládané
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
886 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
41 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Střední uzené kuře vaříme asi na 10 minut v neslané vodě, poté ho vykostíme, rozdělíme na porce a udržujeme v teple. Konzervu konzervovaného hrášku otevřeme a scedíme. Hrášek pak se lžicí vývaru z kuřete dohladka rozmixujeme.
- 2V malém kastrolku rozpustíme máslo a 2 lžíce vlijeme do rendlíku na plotně. Přidáme umixovaný hrášek, sůl a pepř, přilijeme smetanu, metlou ušleháme a povaříme.
- 3Na talíře klademe hráškovou kaši, na ní kuřecí maso a porce pak pokropíme rozpuštěným máslem.
- 4Pokrm podáváme se sladkokyselými okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.