Uzené kuře s hráškovou kaší

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
886 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
41 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Střední uzené kuře vaříme asi na 10 minut v neslané vodě, poté ho vykostíme, rozdělíme na porce a udržujeme v teple. Konzervu konzervovaného hrášku otevřeme a scedíme. Hrášek pak se lžicí vývaru z kuřete dohladka rozmixujeme.
  • 2
    V malém kastrolku rozpustíme máslo a 2 lžíce vlijeme do rendlíku na plotně. Přidáme umixovaný hrášek, sůl a pepř, přilijeme smetanu, metlou ušleháme a povaříme.
  • 3
    Na talíře klademe hráškovou kaši, na ní kuřecí maso a porce pak pokropíme rozpuštěným máslem.
  • 4
    Pokrm podáváme se sladkokyselými okurkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.