Uzené maso pečené s hráškem
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůVepřová uzená plec
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 400gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200gramůHrášek
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4kusyOkurky nakládané
- 2stroužkyČesnek
- 150mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
35 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso nakrájíme na plátky, opepříme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem.
- 2Nakládaný hrášek scedíme, rozmixujeme a smícháme s čerstvým hráškem. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na kousku másla. Pekáček vymažeme máslem.
- 3Hráškovou hmotu vložíme do pekáčku, plátky ochuceného masa vmáčkneme do hrášku, posypeme orestovanou cibulkou, zakapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme 45 minut a podle potřeby po troškách podléváme vývarem.
- 4Podáváme ozdobené nakládanými okurkami nebo čalamádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.