Uzené maso pečené v mrkvi

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme. Maso nakrájíme na čtyři stejné plátky, přidáme pepř, kmín, potřeme česnekem. Pekáček vymažeme máslem.
  • 2
    Do pekáčku vložíme strouhanou mrkev, zakapeme citronovou šťávou, posypeme posekanou petrželkou. Na mrkev položíme plátky masa a vše polijeme rozehřátým máslem. Pečeme 45 minut za občasného podlévání troškou vývaru.
  • 3
    Plátky masa položíme na talíře, přidáme mrkev, bramborovou kaši a ke každé porci lžíci nakládaného hrášku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 8. 2015
Uzené maso pečené v mrkvi
V celku rychlý recept na dobré vyvážené jídlo. I přes to, že se vůbec nepoužije sůl, je jídlo velmi chutné. Sladká zeleninka se úžasně spojí s vůní másla a uzeného. 🙂 Mohu jen doporučit a popřát dobrou chuť!