Uzené maso pečené v mrkvi
65 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová uzená plec
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůBramborová kaše
- 80gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 400gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme. Maso nakrájíme na čtyři stejné plátky, přidáme pepř, kmín, potřeme česnekem. Pekáček vymažeme máslem.
- 2Do pekáčku vložíme strouhanou mrkev, zakapeme citronovou šťávou, posypeme posekanou petrželkou. Na mrkev položíme plátky masa a vše polijeme rozehřátým máslem. Pečeme 45 minut za občasného podlévání troškou vývaru.
- 3Plátky masa položíme na talíře, přidáme mrkev, bramborovou kaši a ke každé porci lžíci nakládaného hrášku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 8. 2015
Uzené maso pečené v mrkvi
V celku rychlý recept na dobré vyvážené jídlo. I přes to, že se vůbec nepoužije sůl, je jídlo velmi chutné. Sladká zeleninka se úžasně spojí s vůní másla a uzeného. 🙂 Mohu jen doporučit a popřát dobrou chuť!