Uzené maso s čočkou a hruškami
40 min.
Ingredience
- 300gramůMoravské uzené maso
- 2hrnkyČočka jedlá
- 4kusyHrušky
- 1kusPórek
- 1lžičkaVegeta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
14 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
35 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme namočenou několik hodin. Potom ji uvaříme doměkka.
- 2Přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhané hrušky a na kostičky nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme a dochutíme. Dusíme pod pokličkou, až je čočka měkká a tekutina se téměř odpaří.
- 3Před podáváním ochutíme pokrm citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.