Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 0,5kilogramMoravské uzené maso
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMandle
- 50gramůKřen
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
49 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
486 mg
Postup přípravy
- 1Křen oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Mandle oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2V nízkém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání si připravíme světlou jíšku. Pak do ní postupně vmícháme vývar, osolíme a 15 minut vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný křen a plátky mandlí, promícháme a necháme přejít varem.
- 3Uzené maso ohřejeme, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.