Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
49 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
486 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křen oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Mandle oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V nízkém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání si připravíme světlou jíšku. Pak do ní postupně vmícháme vývar, osolíme a 15 minut vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný křen a plátky mandlí, promícháme a necháme přejít varem.
  • 3
    Uzené maso ohřejeme, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.