Uzené maso s křenovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 4kusyPepř černý celý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 500gramůVepřová uzená plec
- 2lžíceKřen
- 30gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
705 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, vložíme do vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vaříme v tlakovém hrnci doměkka.
- 2Na rozpáleném oleji osmahneme mouku, postupně zředíme vývarem a dobře povaříme na hustší omáčku.
- 3Vmícháme smetanu, nastrouhaný křen, sůl a necháme přejít varem.
- 4Omáčku dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou, podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.