Uzené maso v kysaném zelí
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 500gramůZelí kysané
- 50gramůSádlo škvařené
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSlanina vepřová
- 600gramůVepřová uzená plec
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
49 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme sádlem, vložíme plátky vařených brambor, okmínujeme, opepříme a osolíme.
- 2Potom na brambory klademe plátky vařeného uzeného masa a pokryjeme je kysaným zelím podušeným na slanině a cibuli. Nakonec vše zalijeme smetanou a dáme zapéci do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.