Uzené po polsku
60 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůCuketa
- 100gramůTuk
- 250gramůVepřová uzená plec
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 250gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 0,25litrMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
43 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
817 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky.
- 2Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 3Omyté cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a podusíme na části tuku do poloměkka. Potom vše smícháme, osolíme a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Zakapeme zbylým tukem a dáme do vyhřáté trouby zapéci asi na 10 minut.
- 4Když jsou těstoviny zčásti zapečené, posypeme povrch nastrouhaným sýrem smíchaným s paprikou a ještě asi 5 minut pečeme.
- 5Podáváme se zeleninovými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.