Uzenina zapečená s pórkem
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kilogramPórek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůKlobása Dunajská
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůJogurt bílý
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
49 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Pórek omyjeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do osolené vařící vody, uvaříme doměkka a necháme okapat.
- 2Zapékací mísu vymastíme polovinou dávky másla, rozložíme na ni pórek, přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky a opepříme. Zalijeme smetanou rozšlehanou s jogurtem. Navrch poklademe slabé plátky sýru a posypeme paprikou. Doplníme vločkami zbylého másla.
- 3Zapečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.