Uzeninový pivní guláš
30 min.
Ingredience
- 400gramůSalám měkký
- 100gramůSlanina vepřová
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyCibule
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 3kusyRajčata
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Salám oloupeme a nakrájíme na kousky, slaninu rozkrájíme na kostičky. Cibule oloupeme, polovinu jedné nakrájíme na kolečka a zbylou nakrájíme najemno. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřince, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kousky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na osminky.
- 2V hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, osmahneme na ní jemně nakrájenou cibuli, přimícháme sladkou mletou papriku a nakrájený salám a vše prudce opečeme. Směs v hrnci zaprášíme moukou, osmahneme ji, podlijeme pivem, opepříme a osolíme a necháme vařit. Pak přidáme kousky papriky a rajčat a vše dusíme pod pokličkou do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme pivo nebo vodu.
- 3Guláš na servírovacích talířích podáváme s kolečky cibule, vhodnou přílohou je pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.