Uzený bůček pečený se zelím
95 min.
Ingredience
- 600gramůVepřový bok uzený
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Maso nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo.
- 2Maso na sádle v pekáči orestujeme, přidáme okapané zelí, sůl, pepř, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Občas promícháme, je-li třeba, podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, odklopíme poklici a maso dopečeme.
- 3Když se šťáva vypeče, zasypeme maso sýrem a bez poklice necháme zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.