Uzený bůček s rybízovo-vínovou omáčkou a křenem
120 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový bok uzený
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkySůl
- Na ozdobu
- Omáčka
- 1kusCibule
- 80gramůSlanina vepřová
- 100gramůDžem rybízový
- 5decilitrůVíno ryzlink
- 5decilitrůMasový vývar
- 1lžíceDivoké koření celé
- 400gramůCibule perlová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
49 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uzený (libovější) vepřový bůček dáme do hrnce s 1.5 litrem vody. Přidáme k němu očištěnou cibuli, bobkový list, stroužek česneku, sůl a pomalu budeme vařit 60 - 80 minut téměř doměkka. Poté maso vyjmeme, pokrájíme na kousky velikosti sousta. Mladou cibulku perlovku očistíme a odkrojíme zelenou nať.
- 2Mezitím připravíme omáčku. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. V pánvi rozškvaříme nadrobno pokrájenou uzenou slaninu. Přidáme k ní pokrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova. Poté přidáme rybízovou marmeládu bez zrníček, červené víno a silný čistý vývar. Do omáčky přimícháme 1 lžíci čerstvě pomletého divokého koření, přidáme 2 jarní cibule, maso a společně za občasného promíchání vaříme asi 10 minut.
- 3Oloupeme, omyjeme křen a jemně nastrouháme. Zelenou nať z cibulky perlovky pokrájíme zešikma na proužky.
- 4Maso a cibuli vyjmeme z omáčky, ozdobně je rozložíme na talíře, posypeme křenem a dozdobíme cibulovou natí. K masu přilijeme omáčku a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.