Uzený filet z platýze
35 min.
Ingredience
- 1kilogramPlatýz - filety
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5gramůKmín celý
- Salát
- 200gramůČervená řepa
- 300gramůŘedkvička
- 100gramůSalát ledový
- Zálivka
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 3lžíceOcet malinový
- 1lžíceOmáčka pikantní worcesterová
- 1lžíceCukr třtinový
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
27 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Červenou miniaturní řepu očistíme a v hrnci s vodou uvaříme. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ředkvičky pokrájíme na tenká kolečka, ledový salát na úhledné tenké proužky, promícháme.
- 2Zálivka: Do misky vlijeme olej, ocet, worcester, cukr, podle chuti sůl, pepř a dobře promícháme.
- 3V pánvi zahřejeme máslo, přidáme kmín a filety z obou stran osmažíme. Potom je vyjmeme, porce pokládáme na talíře, přidáme list ledového salátu a na něj položíme ředkvičkový salát, který zalijeme zálivkou. Vedle naskládáme připravenou červenou řepu, kterou pokapeme olejem. Řepu zálivkou nezaléváme.
- 4Když máme pokrm na talíři pěkně naaranžovaný, jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.