Uzený pstruh s křenovým máslem
45 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKřen
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2kusyPstruh uzený
- 2lžíceŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory vaříme v osolené vodě asi 25 minut, scedíme je, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
- 2Máslo utřeme s nastrouhaným křenem a citronovou šťávou. Vytvarujeme do 12 kuliček a uložíme do chladničky.
- 3Plátky brambor rozložíme na 4 ohnivzdorné talíře. Z pstruhů stáhneme kůži, ryby nafiletujeme a položíme na brambory. Krátce ohřejeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Nakonec pokrm poklademe kuličkami křenového másla a posypeme omytou řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.