Uzený úhoř s liškami
25 min.
Ingredience
- 400gramůÚhoř uzený
- 150gramůLišky čerstvé
- 150gramůPórek
- 100gramůLanýž
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 10mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
950 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uzeného úhoře očistíme od nečistot, kůže a kostí. Nakrájíme na kousky, potřeme máslem. Do pekáče rozložíme maso, přidáme ještě trochu másla a dáme péct do trouby při teplotě 80°C na 15 minut.
- 2Mezitím na pánvi rozpálíme olej, lehce na něm opečeme poakrájené lišky s pórkem. Tuto směs osolíme, opepříme a okmínujeme. Úhoře vyndáme z trouby, přidáme lišky s pórkem, lehce zalijeme rozehřátým máslem, posypeme nasekanými lanýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.