Vafle mandlové
30 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůMléko polotučné
- 5gramůDroždí
- 80gramůKandované ovoce
- 80gramůMandle
- 10gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a dáme na teplé místo vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, máslo a vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme kvásek a těsto necháme několik minut vykynout.
- 2Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky, posypeme drcenými mandlemi a kandovaným ovocem. Ihned podáváme, dokud jsou ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.