Vafle s broskvemi
25 min.

Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůCitronová kůra
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 125mililitrůSodovka
- 150gramůBroskve
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 20gramůCukr moučkový
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůCukr vanilka
- 10gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
733 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme máslo, vejce, přisypeme vanilkový cukr, strouhanou citronovou kůru, dobře promícháme, přisypeme mouku, prášek do pečiva, přilijeme sodovku a vypracujeme těsto na vafle.
- 2Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle.
- 3Broskve rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na slabé plátky. Tvaroh rozmícháme se smetanou, citronovou šťávou, přidáme cukr a vymícháme krém.
- 4Vafle rozdělíme na talířky, doplníme tvarohovým krémem a ozdobíme plátky broskví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.