Vafle s červenou řepou
40 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 4decilitryMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůČervená řepa
- 3litryVoda pitná
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 10gramůKmín celý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 40gramůCukr krupice
- 200gramůŠunka uzená
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5špetkaChilli koření mleté
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
54 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu očistíme, dobře omyjeme a vložíme do hrnce s vodou, kde ji povaříme do měkka - přibližně 40 minut. Scedíme, necháme vychladnout, potom oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do misky, přidáme kmín, olej. Vše promícháme a vymačkáme z řepy šťávu, kterou přilijeme do těsta. Podle chuti přidáme ocet, cukr, sůl, ještě jednou promícháme.
- 2Hladkou a hrubou mouku prosijeme do misky, rozdrobíme droždí, přidáme sůl, chilli koření, vlijeme mléko, šťávu z červené řepy, dvě lžíce oleje, rozklepneme vejce a vše vyšleháme na hladké těsto, které odložíme na 15 minut odpočinout.
- 3Formu na pečení vaflí potřeme trochou oleje, rozehřejeme, vlijeme přiměřené množství těsta, ze kterého upečeme křupavou vafli. Pečeme do skončení těsta, vafle udržujeme teplé.
- 4Teplé vafle rozdělíme na talíře, ke každé přidáme připravenou červenou řepu, posypeme na tenké plátky nakrájenou uzenou šunkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.