Vafle s červenou řepou

40 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
54 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu očistíme, dobře omyjeme a vložíme do hrnce s vodou, kde ji povaříme do měkka - přibližně 40 minut. Scedíme, necháme vychladnout, potom oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do misky, přidáme kmín, olej. Vše promícháme a vymačkáme z řepy šťávu, kterou přilijeme do těsta. Podle chuti přidáme ocet, cukr, sůl, ještě jednou promícháme.
  • 2
    Hladkou a hrubou mouku prosijeme do misky, rozdrobíme droždí, přidáme sůl, chilli koření, vlijeme mléko, šťávu z červené řepy, dvě lžíce oleje, rozklepneme vejce a vše vyšleháme na hladké těsto, které odložíme na 15 minut odpočinout.
  • 3
    Formu na pečení vaflí potřeme trochou oleje, rozehřejeme, vlijeme přiměřené množství těsta, ze kterého upečeme křupavou vafli. Pečeme do skončení těsta, vafle udržujeme teplé.
  • 4
    Teplé vafle rozdělíme na talíře, ke každé přidáme připravenou červenou řepu, posypeme na tenké plátky nakrájenou uzenou šunkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.