Vafle s klobásou
30 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůMléko polotučné
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 10gramůTuk
- 200gramůSýr Gorgonzola
- 300gramůKlobása uzená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
29 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
28 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme máslo, vejce, přisypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto na vafle. Necháme ho chvilku odležet.
- 2Klobásu oloupeme, nakrájíme na kolečka, sýr na plátky.
- 3Vaflovač potřeme tukem a vložíme do něj na každou porci dvě kolečka klobásy, na ně teprve nalijeme těsto a zapečeme. Tento postup opakujeme se všemi vaflemi. Upečené vafle rozdělíme na talířky, obložíme plátky sýru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.