Vafle s rajčaty

40 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: hrubou a hladkou mouku prosejeme do vhodné misky, přidáme rozdrobené droždí, promícháme, rozklepneme vejce, přilijeme olivový olej, vlijeme rozkvedlaný jogurt a všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, kterou podle chuti osolíme, zamícháme a necháme 15 minut odpočívat.
  • 2
    Salsa: ředkvičky spolu s rajčaty umyjeme, nakrájíme na úhledné salátové kousky, vložíme do misky, přidáme oloupanou a na tenké plátky pokrájenou cibuli, vše zamícháme, přilijeme vymačkanou citrónovou a pomerančovou šťávu, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přimícháme cukr, chilli koření, ještě jednou promícháme a necháme zatím stranou. Jogurt osolíme, promícháme a odložíme do ledničky.
  • 3
    Vaflovou formu vymažeme trochou oleje, rozpálíme, nalijeme dostačující množství těsta a vafli opékáme do zlatova. Pokračujeme v pečení do skončení všeho těsta. Vafle udržujeme teplé k dalšímu použití.
  • 4
    Teplé vafle rozdělíme na talíře, každou potřeme jogurtem. Na jogurt položíme připravený salát, přiklopíme další vafli a jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.