Vafle s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 30gramůDroždí
- 0,5špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 4decilitryJogurt bílý
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Salat
- 200gramůRajčata
- 2kusyCibule červená
- 200gramůŘedkvička
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1kusPomeranče
- 1kusCitrony
- 2lžíceCukr krupice
- 300gramůŘecký jogurt
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5špetkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Těsto: hrubou a hladkou mouku prosejeme do vhodné misky, přidáme rozdrobené droždí, promícháme, rozklepneme vejce, přilijeme olivový olej, vlijeme rozkvedlaný jogurt a všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, kterou podle chuti osolíme, zamícháme a necháme 15 minut odpočívat.
- 2Salsa: ředkvičky spolu s rajčaty umyjeme, nakrájíme na úhledné salátové kousky, vložíme do misky, přidáme oloupanou a na tenké plátky pokrájenou cibuli, vše zamícháme, přilijeme vymačkanou citrónovou a pomerančovou šťávu, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přimícháme cukr, chilli koření, ještě jednou promícháme a necháme zatím stranou. Jogurt osolíme, promícháme a odložíme do ledničky.
- 3Vaflovou formu vymažeme trochou oleje, rozpálíme, nalijeme dostačující množství těsta a vafli opékáme do zlatova. Pokračujeme v pečení do skončení všeho těsta. Vafle udržujeme teplé k dalšímu použití.
- 4Teplé vafle rozdělíme na talíře, každou potřeme jogurtem. Na jogurt položíme připravený salát, přiklopíme další vafli a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.