Vafle se špenátem
35 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenátový protlak mražený
- 60gramůCibule
- 150gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůGouda
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 10gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
30 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme máslo, přisypeme strouhaný sýr, mouku, prášek do pečiva, přidáme vejce, mléko a vyšleháme metlou těsto.
- 2Špenát necháme rozmrazit, přimícháme k němu sůl, pepř, nadrobno nakrájenou cibuli, lehce vmícháme do těsta na vafle a z tohoto těsta postupně pečeme vafle ve vaflovači, který jsme pomazali tukem.
- 3Podáváme jako křupavou pochoutku k vínu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.