Vafle se zelím
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMed včelí
- 40gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 10gramůSkořice mletá
- 5gramůAnýz mletý
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 3gramyKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůZelí kysané
- 3gramyKmín mletý
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůTuk
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku vložíme kysané zelí i s nálevem, přivedeme k varu, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a ochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a mletou paprikou. Podusíme aspoň 15 minut.
- 2Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, skořici, anýz, cukr, přidáme vejce, med, máslo a vypracujeme hladké těsto na vafle. Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme křupavé vafle.
- 3Rozdělíme je na talířky, obložíme dušeným zelím a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.