Vafle se zelím

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku vložíme kysané zelí i s nálevem, přivedeme k varu, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a ochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a mletou paprikou. Podusíme aspoň 15 minut.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, skořici, anýz, cukr, přidáme vejce, med, máslo a vypracujeme hladké těsto na vafle. Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme křupavé vafle.
  • 3
    Rozdělíme je na talířky, obložíme dušeným zelím a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.