Vafle z brambor

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6775 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
750 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
113 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oškrábeme brambory. Přichystáme si ozdobný zubatý nůž, nebo máme-li ozdobné zubaté struhadlo. Krájíme brambory nožem nebo strouháme struhadlem na ozdobné tenké plátky v podobě vafle. Vždy pak otočíme bramboru o 90°, aby vroubky tvořily křížový vzorek.
  • 2
    Pokrájené vafle vložíme do síta a pod studenou vodou je proplachujeme tak dlouho, dokud z nich neteče úplně čistá voda. Opatrně je osušíme.
  • 3
    Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a smažíme bramborové vafle 5 minut dokřupava. Necháme okapat přebytek oleje, osolíme a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.