Vafle z pivního těsta
40 min.
Ingredience
- 1špetkaKari koření
- 30gramůDroždí
- 4decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 60gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůŠunka uzená
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5špetkaSůl
- 0,5špetkaPepř bílý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
51 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, vsypeme cukr, přidáme vejce, vlijeme pivo, pomerančovou šťávu, dvě lžíce oleje, podle chuti, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, vše dohromady vyšleháme do hladké hmoty. Misku s těstem přikryjeme, necháme 5 minut odležet.
- 2Uzenou šunku nakrájíme na velmi tenké plátky, které pokládáme na suchou pánev, do křupava je opečeme.
- 3Pečicí formu na vafle potřeme trochou oleje, rozehřejeme a nalijeme dostatečné množství těsta, ze kterého upečeme křupavou vafli. V pečení pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Hotové vafle udržujeme teplé.
- 4Hotové vafle podle porcí rozložíme na talíře, na ně poklademe horké šunkové plátky, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.