Vaflové košíčky se žampiony
40 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMed včelí
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 3gramyKypřicí prášek do pečiva
- 4gramySůl
- 100mililitrůVoda pitná
- 10gramůTuk
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůCibulka jarní
- 150gramůŠunka dušená
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
36 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omyté žampiony nakrájíme na plátky, cibulku na kolečka, šunku na tenké nudličky.
- 2V pánvi rozehřejeme 20 gramů másla, přisypeme žampiony, cibuli, šunku, osolíme, opepříme a chvilku podusíme.
- 3Do mísy vložíme máslo, přidáme med, vyšleháme, přidáme vejce, znovu vyšleháme, přisypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a přilijeme vodu. Vymícháme hladké těsto na vafle.
- 4Vaflovač potřeme tukem a postupně z těsta pečeme jednotlivé vafle. Dokud jsou ještě teplé, opatrně je vmáčkneme do formiček na košíčky a necháme vychladnout. Naplníme je žampionovou směsí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.