Vaječná omeleta se šalotkou
20 min.
Ingredience
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1kusŠalotka
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana sladká 12%
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceKopr čerstvý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
724 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a nadrobno nasekáme. Šalotku oloupeme a najemno nasekáme.
- 2Na pánvi si rozehřejeme máslo, dokud nezačne pěnit. Na pánev vložíme žampiony společně se šalotkou a za stálého míchání důkladně osmažíme.
- 3Vejce si našleháme společně se smetanou a smícháme s nasekanými bylinkami. Třepeme pánví. Těsto osolíme, opepříme a přidáme cayenský pepř. Vaječnou směsí zalijeme houby a zasypeme nastrouhaným sýrem. Omeletu necháme ztuhnout na mírném ohni a občas pánví zatřeseme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.