Vaječná omeleta se šalotkou

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
724 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a nadrobno nasekáme. Šalotku oloupeme a najemno nasekáme.
  • 2
    Na pánvi si rozehřejeme máslo, dokud nezačne pěnit. Na pánev vložíme žampiony společně se šalotkou a za stálého míchání důkladně osmažíme.
  • 3
    Vejce si našleháme společně se smetanou a smícháme s nasekanými bylinkami. Třepeme pánví. Těsto osolíme, opepříme a přidáme cayenský pepř. Vaječnou směsí zalijeme houby a zasypeme nastrouhaným sýrem. Omeletu necháme ztuhnout na mírném ohni a občas pánví zatřeseme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.