Vaječná omeleta Suisse

15 min.
Evropa
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
2 g
Cukr
1 g
Vápník
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánev s nepřilnavým povrchem nebo na suchou železnou pánev dáme na střední oheň rozehřát máslo. Když se máslo začíná škvařit, vlijeme na pánev rozšlehaná osolená vejce, která vidličkou zespodu stále mícháme, aby omeleta byla stejnoměrně zahuštěná. Jakmile hmota zpola ztuhne, zesílíme oheň a necháme zespoda zapéci.
  • 2
    Potom vidličkou sebereme kraje nejdříve u držadla pánve, opatrně je zavineme do středu – a poklepem na konec držadla docílíme, že se omeleta stejnoměrně zavine. Dopečeme a sesuneme na talíř.
  • 3
    Omeleta musí být vláčná, nahoře ji necháme zapéci dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.