Vaječná omeleta Suisse
15 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceSýr Gouda 45%
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
2 g
Cukr
1 g
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Na pánev s nepřilnavým povrchem nebo na suchou železnou pánev dáme na střední oheň rozehřát máslo. Když se máslo začíná škvařit, vlijeme na pánev rozšlehaná osolená vejce, která vidličkou zespodu stále mícháme, aby omeleta byla stejnoměrně zahuštěná. Jakmile hmota zpola ztuhne, zesílíme oheň a necháme zespoda zapéci.
- 2Potom vidličkou sebereme kraje nejdříve u držadla pánve, opatrně je zavineme do středu – a poklepem na konec držadla docílíme, že se omeleta stejnoměrně zavine. Dopečeme a sesuneme na talíř.
- 3Omeleta musí být vláčná, nahoře ji necháme zapéci dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.