Vaječná paštika

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
991 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce promícháme želatinu s vodou, necháme cca 3 minuty bobtnat. Misku ponoříme na cca 3 minuty do vařící vody, až se želatina rozpustí.
  • 2
    Želatinu vmícháme do zeleninového vývaru.
  • 3
    Našleháme šlehačku, vmícháme natvrdo uvařená a pokrájená vejce, zakysanou smetanu a tři čtvrtiny vývaru, osolíme, opepříme.
  • 4
    Směs dáme do 8 mističek, necháme cca 30 minut ztuhnout.
  • 5
    Ohřejeme zbylý vývar a potíráme jím jednotlivé porce, necháme je vychladit.
  • 6
    Paštiku vyklopíme, zdobíme vařenými a očištěnými garnáty, plátky citronu a snítkami kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.