Vaječná paštika
35 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 6kusůVejce slepičí
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramSůl
- 1kusCitrony
- 1lžíceŽelatina čirá
- 200gramůGarnát obecný
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
991 mg
Postup přípravy
- 1V misce promícháme želatinu s vodou, necháme cca 3 minuty bobtnat. Misku ponoříme na cca 3 minuty do vařící vody, až se želatina rozpustí.
- 2Želatinu vmícháme do zeleninového vývaru.
- 3Našleháme šlehačku, vmícháme natvrdo uvařená a pokrájená vejce, zakysanou smetanu a tři čtvrtiny vývaru, osolíme, opepříme.
- 4Směs dáme do 8 mističek, necháme cca 30 minut ztuhnout.
- 5Ohřejeme zbylý vývar a potíráme jím jednotlivé porce, necháme je vychladit.
- 6Paštiku vyklopíme, zdobíme vařenými a očištěnými garnáty, plátky citronu a snítkami kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.