Vaječná pomazánka s paprikou
30 min.
Ingredience
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůVoda pitná
- 60gramůŽervé
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
279 mg
Cukr
766 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
- 2Změklé máslo utřeme se solí do pěny. Přidáme jemně nastrouhaná vejce, žervé, omyté, na kostičky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše dobře rozmícháme.
- 3Nakonec pomazánku ochutíme mletou paprikou, hořčicí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 31. 3. 2016
Vaječná pomazánka s paprikou
Zase jednou něco dobrého dětem na svačinu. Jen jsem nedala hořtici. Moc chutnala. Díky za tip 🙂