Vaječná pomazánka s pažitkou

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
188 mg
Cukr
585 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme vodou, přidáme špetku soli a vaříme 10 minut natvrdo. Vejce necháme ve studené vodě vychladnout, oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky.
  • 2
    Sýr cottage promícháme s vejci, osolíme, přimícháme najemno posekanou pažitku a dáme do lednice vychladit.
  • 3
    Tato pomazánka je vhodná při redukční dietě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 1. 4. 2016
Vaječná pomazánka s pažitkou
Tuto a podobné pomazánky dělávám docela často. Vejce strouhám na hrubém slzičkovém struhadle, může se přidat i trochu pepře, nejraději bílého. Sůl a pažitku dávám dle chuti. Za mě palec nahoru a bez váhaní.🙂
Anonymní uživatel
st 4. 1. 2017
Vaječná pomazánka s pažitkou
Pomazánku dělám,přidávám ještě trošku plnotučné hořčice