Vaječná rýže smažená
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 150gramůRýže dlouhozrnná
- 3kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyCibulka jarní
- 125gramůHrášek
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s vroucí vodou vaříme rýži 10 minut.
- 2Ve woku osmahneme našlehaná vejce. V další pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené cibulky, utřený česnek, hrášek a smažíme 2 minuty, poté vmícháme okapanou rýži. Přidáme do pánve vajíčka, sůl, sójovou omáčku a promícháme.
- 3Vajíčkovou rýži podáváme ozdobenou nasekanou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.