Vaječná sedlina polévková
50 min.
Ingredience
- 150mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 3gramySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový květ
- 10gramůPetržel kudrnka
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
133 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme mléko, rozkvedláme v něm vejce, osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ a posekanou petrželku. Dobře vše promícháme a nalijeme do máslem vymazaného varného hnečku. Ten vložíme do vodní lázně a vaříme asi 30 minut.
- 2Uvařenou sedlinu nakrájíme na kostičky, vkládáme přímo do talířů a přeléváme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.