Vaječná sedlina s kukuřicí
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 300gramůKukuřice cukrová
- 4kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kukuřičné palice uvaříme v osolené, mírně oslazené vodě do měkka. Zrna vyloupáme pomocí vidličky, smícháme je s mlékem, solí, pepřem a zahřejeme.
- 2Do horké směsi vmícháme rozšlehaná vejce, větší část másla, nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme.
- 3Směs nalijeme do vymaštěné nákypové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě do ztuhnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.