Vaječná smaženice s nudlemi, krevetami a růžičkovou kapustou

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
662 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tenké čínské nudle uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě, pak je scedíme a necháme odkapat.
  • 2
    Šalotku očistíme a pokrájíme na kostičky. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké proužky. Drobné krevety očistíme a omyjeme. Vrchní lístky růžičkové kapusty sloupneme a růžičky omyjeme.
  • 3
    Ve woku si na rozehřátém oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme k ní růžičkovou kapustu s chilli papričkou, promícháme a opékáme do změknutí kapusty. Pak přidáme uvařené nudle, krevety, ochutíme sójovou a chilli omáčkou, znovu promícháme a opékáme ještě 2-3 minuty.
  • 4
    Nudlovou směs odhrneme stranou k okrajům pánve, na střed dáme rozehřát 1 lžíci másla a pak doprostřed vlijeme rozšlehaná, osolená a opepřená vajíčka. Za stálého míchání je necháme srazit do poloměkka, pak celou směs v pánvi promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.