Vaječné krokety s uzeným masem
45 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůUzené maso vařené
- 1šálekStrouhanka
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1šálekMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
58 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
372 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji zalijeme vařícím mlékem a dobře vymícháme. Osolíme a povaříme na hustou kaši.
- 2Odstavíme z plotny a postupně přimícháme 3 žloutky a 1 ušlehaný bílek, nasekané uzené maso a 3 uvařená, nadrobno nakrájená vejce.
- 3Na prkénku, posypaném strouhankou, tvarujeme ze směsi krokety a obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Ihned je vkládáme do rozpáleného oleje v pánvi a smažíme.
- 4Usmažené krokety necháme okapat na papírové utěrce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.