Vaječné krokety s uzeným masem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
58 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
372 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji zalijeme vařícím mlékem a dobře vymícháme. Osolíme a povaříme na hustou kaši.
  • 2
    Odstavíme z plotny a postupně přimícháme 3 žloutky a 1 ušlehaný bílek, nasekané uzené maso a 3 uvařená, nadrobno nakrájená vejce.
  • 3
    Na prkénku, posypaném strouhankou, tvarujeme ze směsi krokety a obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Ihned je vkládáme do rozpáleného oleje v pánvi a smažíme.
  • 4
    Usmažené krokety necháme okapat na papírové utěrce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.