Vaječné noky

30 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku a 1 vejce rozkvedláme v mléce, osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Lžící vykrajujeme noky a pomalu je vaříme v dostatečném množství osolené vody.
  • 2
    Uvařené noky scedíme, na pánvi zpěníme máslo, vsypeme noky, osolíme a okořeníme muškátem. Opečeme mírně dokřupava.
  • 3
    Rozkvedláme 2 vejce s kyselou smetanou, přelijeme noky, promícháme a opečeme dozlatova.
  • 4
    Pokrm posypeme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme se zeleným salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.