Vaječné noky
30 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPetržel - nať
- 3kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Mouku a 1 vejce rozkvedláme v mléce, osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Lžící vykrajujeme noky a pomalu je vaříme v dostatečném množství osolené vody.
- 2Uvařené noky scedíme, na pánvi zpěníme máslo, vsypeme noky, osolíme a okořeníme muškátem. Opečeme mírně dokřupava.
- 3Rozkvedláme 2 vejce s kyselou smetanou, přelijeme noky, promícháme a opečeme dozlatova.
- 4Pokrm posypeme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme se zeleným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.