Vaječné omelety s pikantní rýží
45 min.
Ingredience
- 100gramůRýže Basmati
- 1kusCibulka jarní
- Vaječné palačinky
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyZázvor mletý
- 2špetkyPepř bílý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Vařená zelenina
- 5decilitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 100gramůBaby karotka mražená
- 100gramůBrokolice
- 70gramůKvěták
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžíceSirup zázvorový
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 2špetkyPepř citronový
- 2špetkyCukr krupice
- Vařené krevety
- 5litrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 250gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 1 lžící soli, promytou rýži Basmati uvaříme podle návodu. Rozmrazené malé krevetky očistíme a omyjeme. Vložíme je do vroucí vody s 0.5 lžičky soli a znovu, od doby varu, je vaříme 3-4 minuty (víc ne). Když jsou mléčně růžové, jsou uvařené. (Vyjmeme jednu, rozlomíme, abychom zjistili, že jsou uvařené.) Vybereme je sítem, necháme okapat a vložíme do mísy.
- 2V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody s 0,5 lžičky soli a lžičkou citrónové šťávy. Mraženou baby karotku, omytou brokolici a květák povaříme 4 minuty, vyjmeme ji sítem, necháme okapat, brokolici s květákem rozděláme na malé růžičky (bez stonků), baby karotku nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu a uvařenou rýži přidáme ke krevetkám.
- 3Přidáme k nim rýžové víno, zázvorový sirup, citronovou kůru, citronový pepř a cukr podle chuti (nemusí být). Rýžovou směs promícháme a v dlaních vytvarujeme 4 malé kuličky.
- 4Do mísy dáme 4 vejce, lžičku soli, mletý zázvor a bílý pepř. Vejce s přísadami vyšleháme. V pánvi rozpálíme máslo a z vyšlehaných vajíček usmažíme dozlatova 4 tenké palačinky. Usmažené rozložíme na mísu. Omyjeme jarní cibulku s delší zelenou natí (budeme potřebovat 4 stonky natě).
- 5Každou rýžovou kuličku položíme na střed palačinky. Nad kuličkou svážeme palačinky zelenou natí z jarní cibulky tak, že vytvoříme malé váčky (pytlíky), položíme je na talířky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.