Vaječný šunkový pudink
30 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 30gramůSýr Parmezán
- 80gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůŠunka dušená
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
495 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme v míse, přilijeme mléko. Šunku jemně nakrájíme, přidáme k vejcím. Dále přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, směs osolíme a okořeníme muškátovým květem.
- 2Zapékací misky vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a 3/4 naplníme připravenou směsí. Zakryjeme je alobalem, zavážeme a postavíme do kastrolu s vodou. Voda smí sahat pouze do poloviny misek. Kastrol přikryjeme a vaříme ve vodní lázni zhruba 15 minut.
- 3Uvařený pudink necháme vychladnout, poté jej vyklopíme na talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.