Vaječný šunkový pudink

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
495 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozšleháme v míse, přilijeme mléko. Šunku jemně nakrájíme, přidáme k vejcím. Dále přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, směs osolíme a okořeníme muškátovým květem.
  • 2
    Zapékací misky vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a 3/4 naplníme připravenou směsí. Zakryjeme je alobalem, zavážeme a postavíme do kastrolu s vodou. Voda smí sahat pouze do poloviny misek. Kastrol přikryjeme a vaříme ve vodní lázni zhruba 15 minut.
  • 3
    Uvařený pudink necháme vychladnout, poté jej vyklopíme na talíř.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.