Vajíčka smažená na francouzský způsob

4 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
80 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na malé pánvičce rozpálíme vrstvu oleje, vejce rozklepneme do skleničky, osolíme, opepříme a vejce rychle vlijeme do oleje.
  • 2
    Bílek se ihned zatáhne, ale žloutek zůstane ještě syrový. Pánvičku naklopíme na stranu a rychle překlopíme bílek přes žloutek. Žloutek je schovaný uvnitř, není vidět a kolem je ztuhlý bílek. Smažíme ještě minutu po obou stranách, aby žloutek uvnitř taky ztuhnul.
  • 3
    Chceme-li mít žloutek částečně tekutý, zkrátíme dobu smažení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.