Vajíčka smažená na francouzský způsob
4 min.
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
80 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Na malé pánvičce rozpálíme vrstvu oleje, vejce rozklepneme do skleničky, osolíme, opepříme a vejce rychle vlijeme do oleje.
- 2Bílek se ihned zatáhne, ale žloutek zůstane ještě syrový. Pánvičku naklopíme na stranu a rychle překlopíme bílek přes žloutek. Žloutek je schovaný uvnitř, není vidět a kolem je ztuhlý bílek. Smažíme ještě minutu po obou stranách, aby žloutek uvnitř taky ztuhnul.
- 3Chceme-li mít žloutek částečně tekutý, zkrátíme dobu smažení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.