Vajíčková omáčka se smetanou
30 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVejce slepičí
- 20mililitrůOcet vinný
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
874 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, rozškvaříme, přisypeme polovinu mouky a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, metlou důkladně rozmícháme, přivedeme k varu a povaříme.
- 2Mezitím si v hrnku rozkvedláme vejce, přilijeme smetanu, přisypeme zbylou mouku a směs za stálého míchání přidáme pomalu do omáčky. Provaříme, osolíme, opepříme, zakápneme octem a odstavíme.
- 3Omáčku podáváme teplou s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.