Vajíčková omáčka se smetanou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
874 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, rozškvaříme, přisypeme polovinu mouky a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, metlou důkladně rozmícháme, přivedeme k varu a povaříme.
  • 2
    Mezitím si v hrnku rozkvedláme vejce, přilijeme smetanu, přisypeme zbylou mouku a směs za stálého míchání přidáme pomalu do omáčky. Provaříme, osolíme, opepříme, zakápneme octem a odstavíme.
  • 3
    Omáčku podáváme teplou s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.