Vajíčkový nákyp
45 min.
Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyRohlíky bílé
- 2decilitryMléko polotučné
- 8kusůVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V pánvičce na 30 g másla osmahneme 8 vajíček. Potom je necháme vychladnout, přendáme do misky a smícháme se smetanou. Přidáme na kousky nakrájené a v mléce namočené rohlíky, nasekanou zelenou část jarní cibulky. Směs dochutíme solí, pepřem a dobře promícháme.
- 2Zapékací formu vytřeme máslem a vlijeme do ní připravenou hmotu. Naplněnou formu dáme do předehřáté trouby a nákyp pečeme přibližně 20-30 minut.
- 3Upečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme 5-10 minut odpočinout. Potom krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.