Vajíčkový salát se sýry
25 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 700mililitrůVoda pitná
- 50gramůEidam jihočeský uzený 44%
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůSýr Čedar
- 1kusCibulka jarní
- 1kusSalát hlávkový
- Na zálivku
- 100gramůMajonéza
- 50gramůZakysaná smetana
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Sýry nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno i s natí. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.
- 2V míse rozšleháme majonézu se solí, pepřem, cukrem, kysanou smetanou a citronovou šťávou.
- 3Do zálivky přidáme vejce, sýr, lehce promícháme.
- 4Servírovací mísu vyložíme listy hlávkového salátu, na něj navrstvíme vajíčkový salát, necháme vychladit a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.