Valašská brynzová polévka
25 min.
Ingredience
- 120gramůSýr Brynza
- 7,5litrůVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2,5decilitryMléko acidofilní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
765 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V kyselém mléce rozmícháme brynzu. Ve vodě rozmícháme hladkou mouku. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpuštěném másle ji podusíme, pak k ní přimícháme sladkou papriku. Když se paprika rozpustí, přilijeme do polévky rozmíchanou vodu s moukou a za stálého míchání přiléváme mléko s brynzou. Když se mléko za několik minut začne vařit, zmírníme ihned teplotu, ale stále polévku mícháme, aby se nesrazila. Přidáme drcený kmín.
- 3Polévku vaříme asi 5-7 minut, pak ji odstavíme z plotny, dosolíme podle chuti a přimícháme kopr.
- 4Polévku můžeme dochutit octem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.