Valašská brynzová polévka

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
765 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kyselém mléce rozmícháme brynzu. Ve vodě rozmícháme hladkou mouku. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpuštěném másle ji podusíme, pak k ní přimícháme sladkou papriku. Když se paprika rozpustí, přilijeme do polévky rozmíchanou vodu s moukou a za stálého míchání přiléváme mléko s brynzou. Když se mléko za několik minut začne vařit, zmírníme ihned teplotu, ale stále polévku mícháme, aby se nesrazila. Přidáme drcený kmín.
  • 3
    Polévku vaříme asi 5-7 minut, pak ji odstavíme z plotny, dosolíme podle chuti a přimícháme kopr.
  • 4
    Polévku můžeme dochutit octem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.