Valašská kyselice
75 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová uzená žebra
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 3kusyBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 3kusyBrambory
- 500gramůZelí bílé kysané
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
336 mg
Postup přípravy
- 11l vody zalijeme žebra, přidáme bobkový list, nové koření a 20 minut vaříme.
- 2Dáme do hrnce zelí, přidáme kmín, 200ml vody a dáme na 15 minut vařit.
- 3Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka.
- 4Obereme maso z žeber a nakrájíme a přidáme s vývarem a bramborami k zelí.
- 5Rozmícháme mouku ve smetaně, vlijeme do polévky a povaříme.
- 6Nakrájíme do polévky předem uvařená vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.