Valašská štědračka s houbami

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
1 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušený hrách, sušené švestky a sušené hrušky propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, vše dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme je společně namočené 12 hodin. Sušené houby si namočíme zvlášť ve 100 ml vody.
  • 2
    Druhý den hrách s ovocem uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme namáčeli ovoce, a pak vše rozmixujeme.
  • 3
    Namočené houby scedíme, drobně pokrájíme a přidáme do rozmixované polévky. Přivedeme ji znovu k varu, ochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, majoránkou. Pomalu polévku povaříme ještě 10 minut a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.