Valašská štědračka s houbami
50 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 100gramůHrách
- 50gramůŠvestky sušené
- 50gramůHrušky sušené
- 70gramůHouby sušené
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
1 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Sušený hrách, sušené švestky a sušené hrušky propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, vše dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme je společně namočené 12 hodin. Sušené houby si namočíme zvlášť ve 100 ml vody.
- 2Druhý den hrách s ovocem uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme namáčeli ovoce, a pak vše rozmixujeme.
- 3Namočené houby scedíme, drobně pokrájíme a přidáme do rozmixované polévky. Přivedeme ji znovu k varu, ochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, majoránkou. Pomalu polévku povaříme ještě 10 minut a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.