Valašská vaječná škvarenica

20 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
40 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
147 mg
Cukr
976 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu pokrájíme na tenké nudličky. Vajíčka dáme do misky, přidáme k nim 1 lžíci vody, sůl, pepř a vajíčka mírně rozšleháme. Uzenou šunku pokrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu, rozškvaříme ji, přidáme šunku, promícháme a osmažíme dozlatova. Vše zalijeme vejci, která začneme opatrně míchat teprve až se mírně srazí. Vejce by měla zůstat ve větších kouscích.
  • 3
    Porce škvarenice posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.