Valašská vaječná škvarenica
20 min.
Ingredience
- 80gramůSlanina vepřová
- 8kusůVejce slepičí
- 1lžíceRůžová voda
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 200gramůŠunka uzená
- 1,5lžícePažitka
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
40 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
147 mg
Cukr
976 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu pokrájíme na tenké nudličky. Vajíčka dáme do misky, přidáme k nim 1 lžíci vody, sůl, pepř a vajíčka mírně rozšleháme. Uzenou šunku pokrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu, rozškvaříme ji, přidáme šunku, promícháme a osmažíme dozlatova. Vše zalijeme vejci, která začneme opatrně míchat teprve až se mírně srazí. Vejce by měla zůstat ve větších kouscích.
- 3Porce škvarenice posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.