Valašské bramborové noky - bambuchy
40 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůSýr Brynza
- 1litrMléko plnotučné
- 5lžicSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Scedíme je, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hladkou mouku, sůl, vejce a zpracujeme v polotuhé těsto.
- 2V malém hrnečku si ohřejeme 2 lžíce sádla. V pánvi rozpálíme 2-3 lžíce sádla. Lžící močenou do teplého omastku vykrajujeme noky, které usmažíme na pánvi z každé strany dozlatova.
- 3Bambuchy podáváme s brynzou a mlékem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.