Valašské bramborové noky - bambuchy

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Scedíme je, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hladkou mouku, sůl, vejce a zpracujeme v polotuhé těsto.
  • 2
    V malém hrnečku si ohřejeme 2 lžíce sádla. V pánvi rozpálíme 2-3 lžíce sádla. Lžící močenou do teplého omastku vykrajujeme noky, které usmažíme na pánvi z každé strany dozlatova.
  • 3
    Bambuchy podáváme s brynzou a mlékem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.