Valašské bramborové škubance
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 150gramůSlanina vepřová
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 2,5litryVoda pitná
- 3špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
8 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky, vypečeme ji na pánvi bez tuku a vhodíme do mísy.
- 2Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě, pak je oloupeme a najemno nastrouháme.
- 3V míse smícháme nastrouhané brambory, mouku a vejce, přidáme sůl a vypracujeme polotuhé těsto. Z těsta nožem nebo lžící odtrháváme menší kousky a vaříme je v osolené vroucí vodě.
- 4Uvařené škubance vyndáváme z vody cedníkem a ukládáme do mísy se slaninou. Škubance se slaninou promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.