Valašské bramborové škubance

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
8 g
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky, vypečeme ji na pánvi bez tuku a vhodíme do mísy.
  • 2
    Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě, pak je oloupeme a najemno nastrouháme.
  • 3
    V míse smícháme nastrouhané brambory, mouku a vejce, přidáme sůl a vypracujeme polotuhé těsto. Z těsta nožem nebo lžící odtrháváme menší kousky a vaříme je v osolené vroucí vodě.
  • 4
    Uvařené škubance vyndáváme z vody cedníkem a ukládáme do mísy se slaninou. Škubance se slaninou promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.